Toilet verbouwen — Jonker BV — Kosten van toilet verbouwen 2022

Toilet verbouwen

Bent u niet tevreden met uw huidige toilet en wilt u uw toilet verbouwen? Uw huidige toilet kan verouderd of niet meer naar uw smaak zijn. Het laten verbouwen van uw toilet is dan een goede optie. Wilt u een nieuwe toiletruimte of alleen nieuwe tegels, wc-pot of toiletreservoir?

Dit is bij Jonker allemaal mogelijk. Daarom zullen wij u proberen te helpen om het ontwerp van uw toilet zo perfect mogelijk uit te werken. Denk hierbij aan de indeling van het toilet, het materiaal, het design, de stijl en wat voor soort toilet en wastafel.

Stappen voor het verbouwen van uw toilet

 • Ontwerp: Een ontwerp voor het toilet maken is de eerste stap. Het ontwerp zal een combinatie worden tussen uw wensen en de mogelijkheden van uw toilet. U kunt zelf al een ontwerp hebben, dan kunnen wij helpen met het uitwerken. Heeft u nog geen ontwerp, dan kunnen wij er een voor u maken. Ons ontwerp zal zo perfect mogelijk uitgewerkt worden, denk hierbij aan de indeling van het toilet, het materiaal, het design, de stijl en wat voor soort toilet en wastafel.
 • Sloopwerk: Is het ontwerp uitgewerkt, dan moet uw oude badkamer leeggehaald worden. Bij Jonker begrijpen wij dat het sloopwerk in een toilet tijd kost, zwaar kan zijn en goed gedaan moet worden om andere schade te voorkomen. Wij zijn daarin gespecialiseerd en kunnen al het sloopwerk in uw toilet aan!
 • Tegelwerk: Voor het tegelwerk kunt u ons ook inhuren. Wij zullen ervoor zorgen dat uw toilet op de juiste manier betegeld wordt. Als u uw toilet door ons laat betegelen zorgen wij ervoor dat er maatwerk wordt geleverd.
 • Installatiewerk/Montage: Heeft u een mooi ontwerp voor uw toilet, is al het oude eruit gesloopt en is er betegeld, dan zal uw nieuwe toilet en de wastafel geïnstalleerd moeten worden. Dit kunnen wij perfect voor u doen. Wij garanderen maatwerk, daarnaast zorgen wij ervoor dat alle onderdelen goed aangesloten zijn op de leidingen. Onder het installatiewerk vallen alle nieuwe onderdelen van uw toilet, u hoeft zich niet druk te maken over het (vooraf) monteren van deze onderdelen ook dat doen wij voor u.

Ideeën voor het verbouwen van uw toiletd

Bij een toilet verbouwen kun je de gehele ruimte naar wens aanpakken. Er zijn daarbij een aantal aandachtspunten om in gedachten te houden:

 • Maak het toilet nooit in directe verbinding met de woonkamer
 • Bij voorkeur niet in directe verbinding met keuken
 • In verband met privacy bij voorkeur het toilet in verbinding met een hal maken
 • Afvoer van het toilet bereikbaar via koof of kruipruimte
 • Een hangend model is handiger met schoonmaken
 • Soft close toiletten zijn vaak fijner in gebruik
 • Wastafel of fontein met mogelijkheid om een handdoek op te hangen of om handdrogers te bevestigen
 • Ventilatie of een raampje is noodzakelijk
 • De benodigde toiletruimte hoeft niet groot te zijn, maar voldoende zitruimte is wel het minimum
 • Denk mogelijk aan toegankelijkheid voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn
 • Overige luxe opties, zoals fraaie spiegels op maat
Gemiddelde kosten toilet verbouwen

Gemiddelde kosten toilet verbouwen

Wil je je toilet eens flink verbouwen? Dan doe je er goed aan om een vakman in te huren. Er moet namelijk veel gebeuren, van het slopen van je huidige toilet tot het (om)leggen van leidingen. Ook moet je de juiste kennis in huis hebben om het tegelwerk netjes aan de muur te bevestigen en je moet precies weten hoe je het sanitair installeert.

Wanneer je met onvoldoende kennis aan het verbouwen van het toilet begint, loop je het risico dat tegels van de muur komen of dat de leidingen springen. Zie jij het niet zitten om zelf het toilet te verbouwen? Een ervaren loodgieter of sanitaire installateur is dan een goede oplossing. Bij Jonker bv beschikken wij over deze ervaren vakmensen!

Heb je nog een staand toilet en wil je graag een hangend toilet inclusief montage? Of zijn de tegels in de toiletruimte niet meer naar je smaak? Wat je reden ook is, eens in de zoveel jaren is het tijd om je toilet te verbouwen. Je kan kiezen voor een paar aanpassingen, maar je kan natuurlijk ook gaan voor een totale toilet renovatie.

Verschillende aspecten van een toilet verbouwing

Overweeg je het toilet te verbouwen? Dan zullen de kosten afhangen van wat je van plan bent te gaan verbouwen, het aantal m², de sloopkosten etc. Hieronder leggen wij de verschillende onderdelen van een toilet verbouwen uit: Een deel van de totaalprijs wordt bepaald door het aantal m² van het toilet, Gemiddeld is een Nederlands toilet 2 m². Heb jij een veel groter toilet, dan is de vakman langer bezig en heb je ook meer materiaal nodig.

Sloopkosten

Voor de verbouwing van het toilet, worden eerst de sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Afhankelijk van de grootte van de opdracht moet eerst het sanitair en de tegels verwijderd worden. Maar wilt u alleen hangend toilet i.p.v. een staand toilet? Dan kunnen de tegels blijven zitten.

Tip: U kunt besparen op de sloopkosten door zelf de sloopwerkzaamheden uit te voeren, bedenk wel eventuele schade die u zelf veroorzaakt kunnen voor herstelwerkzaamheden zorgen en die laten de kosten weer oplopen.

Leidingen en afvoer aanbrengen bij toilet verbouwen

Het is belangrijk dat het leidingwerk en de afvoer goed werkt. Wilt u een toilet in een andere ruimte? Dan zal er een nieuwe waterleiding moeten komen. Hoe hoog de kosten zijn zal afhangen van 2 zaken.

Namelijk de nieuwe leiding en de afstand tot de hoofdleiding (meer materiaal en manuren) en of u warm en koud water wil in uw nieuwe toilet (meer manuren).

Wanden en vloeren

Een deel van je budget zal naar het kopen/plaatsen van het tegelwerk gaan. De keuze en uw smaak zullen de hoogte van de kosten bepalen. U kunt kiezen voor natuursteen, dit geeft een luxe uitstraling en is vaak prijzig.

Keramische tegels, hierin zijn veel verschillende keuzes. Dit geeft ook een mooie uitstraling, maar is goedkoper en onderhoudsarm. Ook kunt u kiezen voor stucwerk. De prijs is afhankelijk van het aantal m².

Monteren sanitair bij een toilet verbouwing

Bij de vernieuwing van het toilet, wil je waarschijnlijk ook nieuw sanitair plaatsen. De keuzes die je hierin maakt, bepalen voor een deel de totaalprijs die je betaalt. Zo kost een staand toilet vaak een stuk minder dan een hangend toilet waar je de stortbak niet ziet.

Ook kost een klein fonteintje minder dan een luxe wasbak. Laat je bij het kiezen van het sanitair bij een toilet renovatie niet alleen leiden door je smaak en budget, maar kijk ook goed naar de mogelijkheden van de toiletruimte. Het is zonde als je kiest voor een grote wasbak, terwijl dit betekent dat je amper kan bewegen in het toilet.

Toilet verbouwen – overige werkzaamheden

Bij het verbouwen van het toilet is het ook goed om stil te staan bij de temperatuur in de ruimte. Heb je nu geen verwarming en merk je dat het daarom in de winter niet zo aangenaam is op het toilet? Of is de vorm van de radiator een doorn in het oog?

Dan kan je ervoor kiezen om een nieuwe (design) radiator te plaatsen. Daarnaast komen er bij het verbouwen van het toilet ook andere kosten kijken, denk bijvoorbeeld aan het kitten van de voegen. Al deze keuzes samen spelen ook een rol bij het bepalen welk budget je moet reserveren voor het verbouwen van uw toilet.

Toilet renovatie door Jonker BV

Jonker BV is al bijna 100 jaar actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de Zaanstreek en regio Noord Holland. We zijn experts op het gebied van installatietechnieken van onder meer sanitair, waterleiding, gasleiding, riolering, cv-ketel, dak- en zinkwerk, mechanische ventilatie en ontstoppen van afvoeren.

Ons voornaamste doel is onze klanten gelukkig maken en dat lukt ons vaak ook, lees zelf wat onze klanten over ons zeggen. Daarnaast is Jonker BV aangesloten bij Techniek Nederland en gecertificeerd. Uw waarborg voor kwaliteit!

Wij willen u graag helpen met al uw sanitaire installaties. In onze showroom kunt u op afspraak een indruk opdoen. Dan kunt u ook uw wensen met ons bespreken. Daar nemen we graag de tijd voor. We kunnen vervolgens een opname bij u thuis doen.

Vervolgens kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u opstellen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wilt u een toilet renovatie van Jonker, neem dan contact met ons op of bekijk onze website!