Over Jonker

Navigeer snel naar het onderwerp

Onze geschiedenis

In 1923 startte J.N. Jonker een eenmanszaak op de Klauwershoek in Zaandam. Na toetreding van zijn drie zoons groeide het familiebedrijf door de jaren heen gestaag. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit ambachtelijk loodgieters- en dakwerk, waaronder het op grote hoogte vervangen van leien op de kerktoren. Later kwamen er meer specialisaties bij, zoals verwarmingswerk.

In 1981 verhuisde het nog steeds groeiende bedrijf naar de Tuiniersstraat 28 in Zaandam. Hier is het tot op de dag van vandaag te vinden. Intussen telt het personeelsbestand zo’n veertig werknemers.

Jonker kantoor

Vanaf 2002 tot eind 2023 bestond de directie van Jonker BV uit Ton Dijker en Hendri Otte.  Henk Jonker, één van de drie zoons, stapte in 2005 als laatste familielid uit het bedrijf. Toch zijn altijd het informele karakter en de hoge kwaliteitseisen intact gebleven. Zij maken Jonker BV tot wat het is: een betrouwbaar installatiebedrijf met oprechte experts, bij wie installatiewerk in het bloed zit. Jonker BV is ook lid van de vakgroep De Zinkmeesters, een landelijke groep van 21 bedrijven die conform de richtlijnen zijn gecertificeerd in het verwerken van zink en koper t.b.v dak/gevel en/of gootconstructies.

MIJLPAAL:

Op 27 oktober 2023 heeft Lenting Techniek BV uit De Goorn de aandelen van J.N. Jonker BV overgenomen. De directie van Jonker BV heeft het bedrijf, dat in dit jaar zijn 100 jarig bestaan viert, daarmee overgedragen aan een solide bedrijf met eveneens een lange historie. Door de overdracht is voor het bedrijf en de medewerkers een goede toekomst gewaarborgd. De werkzaamheden van beide bedrijven komen grotendeels overeen. Het personeelsbestand in de groep zal hiermee groeien tot ruim 100 medewerkers. Jonker BV zal voor z’n opdrachtgevers dezelfde betrouwbare partner blijven met dezelfde aanspreekpunten en opererend vanaf de huidige locatie in Zaandam. Door de overname zullen processen nog verder verbeterd worden wat ten goede zal komen aan de kwaliteit en het bewezen vakmanschap.

Wij feliciteren Herk-Jan Lenting en Barry Lenting met deze overname en wensen het hele team een mooie toekomst.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf op het gebied van installatietechniek. Door onze brede ervaring en ons ruime werkveld zijn wij een goede leerschool. Leerlingen krijgen hun opleiding en salaris van IW Nederland. Als erkend leerbedrijf garanderen wij vakkundige begeleiding. Wanneer de opleiding tot installatiemonteur met goed gevolg is afgerond, is het mogelijk om bij Jonker BV in dienst te treden.

Jonker BV is lid van InstalCenter en is dealer voor de Zaanstreek en Landsmeer. Wij hebben de beschikking over een kleine showroom voor cv-ketels, radiatoren en sanitair. Bewoners in onze regio ontvangen meerdere malen per jaar de folder van InstalCenter in de bus.

Erkend leerbedrijf

Dit vinden onze klanten van ons

Badkamer radiator en koppelstuk leidingen waren aan vervangen toe. Het aftappen en de-monteren van de leidingen en radiator koste weinig moeite. installeren nieuwe radiator, controleren etc. verliep prima, zeer tevreden met het resultaat.

Pieter, Zaandam

Die is goed

Hans, Zaandijk

Zeer tevreden over Jonker BV. Met name de bereidheid van de medewerkers om in hun vakantie toch te komen werken om mijn lekke gasleiding te komen vervangen. Top.

Jaap, Assendelft

Prettige medewerker vakkundig en netjes. Was bij vorige klus 3 jr geleden in mijn 2e woning ( Westzanerdijk 298) als hulp bij een regenafvoer project werkzaam.

A.J., Assendelft