CV-Ketel kopen

Wilt u een nieuwe CV-ketel kopen of wilt u uw cv-ketel vervangen? Bij Jonker BV zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen en vervangen van uw CV-ketel. Een goed werkende verwarming is namelijk noodzakelijk in Nederland. Daarom helpen en adviseren wij u graag wat betreft de mogelijkheden van cv-ketels/boilers. De ontwikkelingen op het gebied van cv-installaties gaan snel en bij het vervangen of repareren komt aardig wat kijken. Wij helpen u met een weloverwogen beslissing. Onze installateurs komen vrijblijvend bij u langs voor een opname en offerte op maat. Wij installeren de meest gangbare ketel merken als Nefit, Remeha, Intergas en Vaillant. 

Mogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie?

Gaat u uw cv ketel vervangen, dan heeft u verschillende opties. Hieronder vindt u een overzicht van enkele mogelijkheden:

  1. Nieuwe condensatieketel: Bij het vervangen van de cv ketel zal een gewone hoogrendementsketel in de meeste gevallen niet meer voldoen aan de verstrengde eisen rond verwarmingsinstallaties. Daarom is een condensatieketel een populaire keuze. Dit type cv ketel kan op stookolie of aardgas werken. Bij condensatieketels wordt de waterdamp afkomstig uit de rookgassen gecondenseerd, waardoor een deel van de energie gerecupereerd wordt.
  2. Warmtepomp buitenunit: Uw cv ketel vervangen door een warmtepomp is een erg milieuvriendelijke optie. Warmtepompen halen namelijk een groot deel van de benodigde energie uit de omgeving, zoals water, lucht of aarde. In vergelijking met conventionele verwarmingsketels verbruiken ze minder energie.
  3. Zonneboiler dak: Een andere milieuvriendelijke optie is de zonneboiler. Zonneboilers worden op het dak geplaatst zodat ze het licht van de zon kunnen gebruiken om het sanitair water op te warmen. Je kan een zonneboiler echter ook gebruiken voor de centrale verwarming aan de hand van een combi systeem, dat zowel een voorraadvat als een cv-brander heeft.

Hoeveel kW’s moet mijn cv-ketel hebben?

Een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten tijdens het kiezen van een nieuwe cv-ketel, is dat de ketel genoeg vermogen heeft voor uw woning. Dit wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Ook moet de ketel beschikken over genoeg tapwater, dit wordt uitgedrukt in CW. Hoe beter het vermogen (kW), hoe groter het oppervlakte dat de cv-ketel kan verwarmen. Hoe hoger de CW-waarde, hoe meer liter warm water de cv-ketel per minuut kan verwerken. 

U moet er dus rekening mee houden dat uw ketel genoeg vermogen en tapwater heeft voor uw huis. Bij Jonker kunnen wij u helpen inschatten wat voor soort ketel u nodig heeft. Een gemiddeld huishouden met een douche heeft een cv-ketel nodig met een vermogen van 24 kW – 28 kW en een tapwater waarde van CW4. Kiest u voor een te groot vermogen, dan wordt het onnodig duur om uw huis te verwarmen. Maar een ketel met een te klein vermogen kan de woning niet goed verwarmen.

CV-ketel kosten

De kosten van een cv-ketel variëren sterk, dit hangt af van het vermogen, de CW-waarde, de soort ketel en het merk. Het is daarom niet mogelijk om de kosten nauwkeurig uit te drukken voordat dat deze aspecten bekend zijn. Wilt u graag weten wat de kosten zijn van het kopen van een nieuwe cv-ketel, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op deze manier kunnen wij een afspraak inplannen. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe cv-ketel die binnen uw budget past. Wij stellen een offerte voor u op en binnen de kortste keren heeft u een nieuwe ketel in uw woning, waarmee u jaren vooruit kan!

Welke cv-ketel moet ik kopen?

U wilt een nieuwe ketel kopen, maar er zijn heel veel mogelijkheden. Het kiezen van de juiste cv-ketel is lastig. Waar u op moet letten bij het kopen van een cv-ketel is het volgende:

  • voorkeur voor een merk;
  • het vermogen;
  • soort ketel;
  • de prijs

Natuurlijk willen wij u graag helpen met het uitkiezen van de juiste cv-ketel, u kunt contact met ons opnemen. Dan kunnen wij bekijken wat de meest geschikte ketel is voor uw huishouden en wij komen ook bij u thuis installeren. Op deze manier weet u zeker dat u de juiste cv-ketel krijgt!

Jonker BV

Jonker BV is al bijna 100 jaar actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de Zaanstreek en regio Noord Holland. We zijn experts op het gebied van installatietechnieken. Hieronder vallen sanitair, waterleiding, gasleiding, riolering, cv-ketel, dak- en zinkwerk, mechanische ventilatie en ontstoppen van afvoeren. 

Gaat u een nieuwe CV-ketel kopen, dan willen wij u daar graag bij helpen. In onze showroom kunt u een afspraak maken. Om zo een indruk op te doen en uw wensen met ons bespreken. Daar nemen we graag de tijd voor. We kunnen vervolgens een opname bij u thuis doen en een vrijblijvende offerte voor u opstellen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of bekijk onze website!