Radiator installeren — Jonker BV — Kosten radiator installeren 2022?

Radiator installeren

Wilt u een radiator installeren en heeft u daar hulp bij nodig? Dan bent u bij Jonker BV aan het juiste adres! Bij het installeren van een radiator moet de aanvoer en afvoer goed aangesloten zijn. Het is belangrijk om bij het het aansluiten de aanvoer boven en afvoer beneden aan te sluiten, daarnaast zal het water ook de langste weg af moeten leggen.

U kunt uw radiator zelf proberen aan te sluiten maar u kunt ook gebruik maken van professionele hulp. Jonker BV is gespecialiseerd in het plaatsen, installeren en onderhouden van uw radiator. In Nederland is het hebben van een goed werkende radiator natuurlijk wel een pre.

Radiator installeren, maar op welke manier? 

Zoals hierboven aangegeven is de meest voorkomende manier om de aanvoer boven aan te sluiten en de afvoer onderaan de radiator. Maar dit zijn niet de enige manieren. Zo kunt ook de radiator ook aansluiten met een H koppeling, op deze manier zitten beide aansluitingen onderaan. Dit vinden sommige mensen mooier omdat de leidingen iets minder in het zicht zitten.

Of u kunt ervoor kiezen om de radiator dubbelzijdig aan te sluiten. Op deze manier zit de aanvoer aan een kant van de radiator en de afvoer aan de andere kant. Dit houdt in dat als linksboven de aanvoer zit, u rechtsonder de afvoer moet maken. Als u de meeste warmteafgifte wilt van uw radiator dan zal de aanvoer en afvoer op de juiste plek aangesloten moeten worden. 

Het correct aansluiten van de radiator is dus zeer belangrijk. Zo heeft u op deze manier een radiator heeft die goed werkt. Daarnaast kan bij een verkeerd aangesloten radiator snel lekkage ontstaan. Als er lekkage ontstaat in een van de twee aansluiten, dan zal dat weer opgelost moeten worden. Dit kost weer extra tijd en geld. Wij raden dus ook altijd aan om het door een professional te laten doen. Dan weet u zeker dat het goed gaat!

Radiator installeren, maar op welke manier? 

Onderdelen van een radiator installatie

Een radiator heeft verschillende onderdelen die op de goed aangesloten moeten worden. Maar dit is niet zo simpel. Hieronder volgt een opsomming van de onderdelen die correct aangesloten moeten worden.

Radiator installeren, wat moet er precies aangesloten worden:

  • Radiatorkranen: Elke radiator heeft een radiatorkraan. Hiermee kunt u de toevoer van het warme water regelen. Er zijn 2 soorten een normale radiatorkraan en een thermostaat. De radiatorkraan kunt handmatig open en dichtdraaien. Met een thermostaat kunt u de temperatuur instellen. Wanneer deze bereikt is, draait de kraan automatisch dicht.
  • Voetventiel: Deze wordt geplaatst op de afvoeraansluiting van een radiator. Het nut van een voetventiel is dat bij onderhoud de radiator gemakkelijk losgekoppeld kan worden wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden.
  • H blokken: Deze blokken worden gebruikt om een radiator aan de onderkant aan te sluiten. Met een H blok kan de radiator dus aangesloten worden op zowel toevoeren als afvoeren die uit de vloer komen.
  • Knelkoppeling: Een knelkoppeling  wordt gebruikt om twee verschillende leidingen aan elkaar te koppelen. Knelkoppeling zijn koppelingen waarbij men niet hoeft te lassen of te solderen. Door het aandraaien van de koppeling gaat de snijrand in de koppeling naar binnen waardoor de leidingen waterdicht worden afgesloten.
  • Ontluchter: Deze wordt aangesloten op een radiator. Via de ontluchter kan er lucht ontsnappen uit de radiator. Lucht kan zich vormen in de cv leidingen waardoor de werking niet meer optimaal is, bovendien zorgt het voor borrelende geluiden wanneer de verwarming actief is.

Elektrische radiator installeren

Naast de gewone radiator bestaan er ook elektrische radiatoren. Deze radiatoren werken werken, zoals al in de naam wordt aangegeven, op elektriciteit. Hierdoor zijn ze geschikt om gebruikt te worden op plekken of in ruimtes waar geen verwarmingsleidingen lopen.

Maar wij van Jonker BV raden vaak aan om te kiezen voor de gewone radiator waar dat mogelijk is. Een elektrische radiator gebruikt namelijk erg veel elektriciteit en zal stukken duurder in gebruik zijn dan een “normale” radiator.

Het voordeel van een elektrische radiator is dat deze wel erg simpel aan te sluiten is. U hoeft hem alleen maar op de juiste plek te plaatsen en dan op het stroomnetwerk aan te sluiten. Indien u een kamer heeft die zeer koud is in de winter en geen verwarmingsleiding heeft, kunt altijd kiezen voor een elektrische radiator.

Maar er zijn tegenwoordig ook kleinere verwarming kachels te koop, die een kleine kamer kunnen opwarmen en uitgezet kunnen worden. Deze verbruiken al minder stroom dan een elektrische radiator.

Radiator installeren bij Jonker BV

Jonker BV is al bijna 100 jaar actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de Zaanstreek en regio Noord Holland. We zijn experts op het gebied van installatietechnieken van onder meer sanitair, waterleiding, gasleiding, riolering, cvketel, daken zinkwerk, mechanische ventilatie en ontstoppen van afvoeren.

Ons voornaamste doel is onze klanten gelukkig maken en dat lukt ons vaak ook, lees zelf wat onze klanten over ons zeggen. Daarnaast is Jonker BV aangesloten bij Techniek Nederland en gecertificeerd. Uw waarborg voor kwaliteit!

We kunnen een opname bij u thuis doen en een vrijblijvende offerte voor u opstellen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken. Wij overleggen onze planning goed met u, zodat u precies weet wat wij gaan doen en wanneer wij dit voor u gaan doen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of bekijk onze website! Wij willen u graag helpen met uw radiator installeren.