Wat is een zonneboiler — Jonker BV — Hoe werken zonneboilers?

Wat is een zonneboiler

Wat is een zonneboiler? Een zonneboiler is een installatie dat samen met zonnecollectoren water verwarmd. Deze zonneboiler maakt gebruik van zonneenergie die het water op een milieuvriendelijke manier verwarmd. Er is bij het verwarmen van het water geen sprake van CO2uitstoot.

Met een zonneboiler kun je besparen op je energieverbruik. Dus het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Bij Jonker BV kunt u een complete installatie, zonneboiler met zonnecollectoren, kopen en door ons laten installeren.

Op deze pagina bespreken wij hoe het systeem werkt en wat de voordelen zijn. Op deze manier kunt u zelf de keuze maken of u een zonneboiler wilt aanschaffen

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een vat en een of meerdere zonnecollectoren op het dak. In de zonnecollectoren op het dak zit een speciale vloeistof (meestal glycol). Deze vloeistof die in de collectoren zit wordt opgewarmd door de zon. De temperatuur kan oplopen tot 90 graden.

De verwarmde vloeistof wordt vervolgens via een leiding door het vat gepompt. Dit vat kan 80 tot 300 liter water vasthouden. Het water in het vat wordt op deze manier verwarmd door de vloeistof uit de zonnecollectoren. Dit verwarmde water wordt naar de leidingen in uw huis gestuurd.

Dus als u gebruik maakt van warm water uit de kraan of u zet uw verwarming aan, dan wordt dit automatisch uit de zonneboiler gehaald. Vervolgens gaat het koude water weer terug in het vat en dit wordt weer verwarmd door de vloeistof. Het proces herhaalt zich automatisch en zo kunt op een milieuvriendelijke en goedkope manier gebruik maken van warm water

Zonneboiler of zonnepanelen?

Weet u niet zeker of u een zonneboiler of zonnepanelen wilt plaatsen? In de meeste gevallen leveren de zonnepanelen meer op qua rendement. Indien u niet genoeg ruimte heeft adviseren wij om zonnepanelen te plaatsen.

Maar mocht u genoeg ruimte hebben voor zonnepanelen en een zonneboiler met zonnecollectoren. Dan is een combinatie van beide natuurlijk de ideale oplossing. Op deze manier vermindert u de CO2uitstoot beter en bespaart u maximaal op uw energierekening

Zonneboiler of warmtepomp?

Bent u benieuwd of moet kiezen tussen een zonneboiler en een warmtepomp? Een zonneboiler is vaak interessant als u veel zonlicht heeft in uw tuin of op uw dak. Dan werkt een zonneboiler het best en heeft u het meeste rendement.

Heeft u meer schaduw in uw tuin en op uw dak, dan kunt u misschien beter kiezen voor een warmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht en grond. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van beide.

Zonneboiler, inclusief installatie

Het zonneboilersysteem kopen: inclusief installatie

Bent u van plan om een zonneboiler met zonnecollectoren aan te schaffen? Bij Jonker BV kunt het gehele zonneboilersysteem met zonnecollectoren kopen en vervolgens komen wij het ook installeren. Voordat u dit systeem koopt kunt u informatie bij ons inwinnen, zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Zo kunnen wij samen bepalen welk zonneboilersysteem het beste is, de installatie, de grootte van het vat en welk type zonnecollector. Dit heeft grote invloed op de mate waarin u er gebruik van kunt maken en de besparing die u kunt realiseren.

We vertellen u bij Jonker BV graag meer over het rendement van een zonneboiler en de zonnecollectoren die daarbij horen. We leggen u graag uit over de werking en kunnen u van dienst zijn met zowel de aanschaf als de installatie en het onderhoud. Zo kunt ook u duurzaam gebruik maken van uw warme water!

Een zonneboiler van Jonker BV

Jonker BV is al bijna 100 jaar actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de Zaanstreek en regio Noord Holland. We zijn experts op het gebied van installatietechnieken van onder meer sanitair, waterleiding, gasleiding, riolering, cv-ketel, dak- en zinkwerk, mechanische ventilatie en ontstoppen van afvoeren.

Ons voornaamste doel is onze klanten gelukkig maken en dat lukt ons vaak ook, lees zelf wat onze klanten over ons zeggen. Daarnaast is Jonker BV aangesloten bij Techniek Nederland en gecertificeerd. Uw waarborg voor kwaliteit!

Wij willen u graag helpen met uw dakwerk. In onze showroom kunt u op afspraak een indruk opdoen. Dan kunt u ook uw wensen met ons bespreken. Daar nemen we graag de tijd voor. We kunnen vervolgens een opname bij u thuis doen.

Vervolgens kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u opstellen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wilt u een zonneboiler van Jonker BV neem dan contact met ons op of bekijk onze website!