Badkamer verwarming — Jonker BV — Voor een warme badkamer!

Badkamer verwarming

Wilt u gebruik maken van badkamer verwarming? Is uw badkamer of zijn uw handdoeken te koud en wilt u een extra verwarmingselement in uw badkamer plaatsen? Dan zijn daar verschillende opties voor.

Hieronder bespreken wij de verschillende soorten badkamer verwarmingen, hoe zuinig deze zijn en welke het meest geschikt is voor uw badkamer. Zo kunt een weloverwogen keuze maken voor uw badkamer verwarming!

Het verwarmen van uw badkamer is niet zo makkelijk

Het verwarmen van een badkamer niet zo makkelijk als het klinkt. Uw wilt niet alleen een hogere temperatuur, maar ook een korte opwarmtijd en een systeem dat veilig te gebruiken is in een vochtige omgeving.

Verder is het constant verwarmen van uw badkamer onnodig, aangezien u maar van korte duur in badkamer bent elke dag. Dit is daarom ook niet energiezuinig. Maar wanneer u in de badkamer bent wilt u dat deze snel warm wordt. Dus wat is nu de beste manier om uw badkamer te verwarmen?

Verschillende soorten verwarming in uw badkamer

Hoofdverwarming of Bijverwarming in uw badkamer

Het verschil tussen hoofdverwarming en bijverwarming zit al in de naam. Hoofdverwarming wordt gebruikt om de temperatuur in uw huis op een constant te houden. Ook in een badkamer is dit belangrijk. Dit zorgt ervoor dat uw badkamer niet extreem koud wordt en dit gaat vochtige muren en vloeren tegen.

Hoofdverwarming in uw badkamer bestaat vaak uit vloerverwarming, wandverwarming of een radiator. Deze zijn vaak zuinig in gebruik en kunnen mooi weggewerkt worden in het design van uw badkamer.

Een hoofdverwarming kan uw badkamer van een constante temperatuur voorzien. Maar niet iedereen heeft hoofdverwarming in hun badkamer en dat is ook niet mogelijk. Dan is een bijverwarming in uw badkamer een goede oplossing. Maar een combinatie kan natuurlijk ook.

Elektrische verwarmingstoestellen of infraroodverwarming zijn hier een voorbeeld van. Deze kleine verwarmingstoestellen kunnen op een snelle en krachtige manier de temperatuur in een kamer verhogen. Het enige wat je er voor nodig hebt, is een geaard stopcontact.

Verschillende soorten hoofdverwarming in uw badkamer

Zoals eerder vermeld, dient hoofdverwarming voor het op peil houden van de temperatuur in een kamer. Hieronder vind je meer uitleg over de drie meest gebruikte vormen van hoofdverwarming.

Vloerverwarming

Er zijn twee soorten vloerverwarming, namelijk vloerverwarming met buizen en elektrische vloerverwarming. Beide systemen kunnen perfect gebruikt worden in een badkamer.

Vloerverwarming geeft een aangenaam gevoel aan de voeten en houdt de badkamer vloer droog. Daarnaast ziet er het er ook mooi en strak uit, aangezien het helemaal is weggewerkt. Lees hier meer over vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming!

Wandverwarming

Bij wandverwarming wordt het buizensysteem in de muren van uw badkamer geïnstalleerd en aangesloten op het verwarmingscircuit. Omdat wandverwarming over uw hele wand ligt, is het een bijzonder zuinige manier om een kamer snel te verwarmen.

Een nadeel van wandverwarming is dat het moeilijk te installeren is in een bestaande badkamer. Wandverwarming is daarom een ideale keuze voor nieuwbouwwoningen.

Radiator

Naast vloerverwarming zijn traditionele radiatoren één van de meest gebruikte manieren om badkamers te verwarmen. Tegenwoordig zijn er mooie en strakke design radiatoren, zodat deze ook in uw nieuwe badkamer passen!

Radiatoren zijn in vergelijking met vloer- en wandverwarming makkelijker te installeren, u kunt er uw handdoek aan ophangen en gelijk drogen. En ze warmen uw badkamer redelijk snel op. Het enige nadeel; ze nemen iets meer ruimte in beslag.

Verschillende soorten hoofdverwarming in uw badkamer

Verschillende soorten bijverwarming in uw badkamer

Hoofdverwarming wordt vaak gebruikt in combinatie met bijverwarming. Wanneer je je badkamer wilt gebruiken, kan je aan de hand van bijverwarming de ruimte naar de ideale temperatuur brengen. Hieronder vind je meer uitleg over de meest gebruikte vormen van bijverwarming.

Elektrische radiatoren

Naast de traditionele (handdoek)radiatoren die je aansluit op het verwarmingssysteem van jouw woning, bestaan er ook losstaande radiatoren die op elektriciteit werken. Deze elektrische radiatoren zijn gevuld met olie of een andere vloeistof die verwarmt met behulp van elektriciteit.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming of infraroodstralers zijn compacte verwarmingssystemen die op een snelle en krachtige manier uw badkamer verwarmen. De systemen worden bevestigd aan de muur of het plafond en kunnen afhankelijk van het model van op afstand geregeld worden.

Naast de compactheid van de systemen, hebben infraroodstralers als voordeel dat ze veel energiezuiniger zijn dan traditionele elektrische radiatoren en minder schadelijke stoffen in circulatie brengen.

Hopelijk heeft deze informatie u kunnen helpen met uw beslissing. Wilt u aan een badkamer renovatie of wilt u uw badkamer verbouwen? Neem dan contant met ons op, dan kunnen wij al uw vragen beantwoorden!

Badkamer verwarming door Jonker BV

Badkamer verwarming door Jonker BV

Jonker BV is al bijna 100 jaar actief op zowel de particuliere als de zakelijke markt in de Zaanstreek en regio Noord Holland. We zijn experts op het gebied van installatietechnieken van onder meer sanitair, waterleiding, gasleiding, riolering, cv-ketel, dak- en zinkwerk, mechanische ventilatie en ontstoppen van afvoeren.

Ons voornaamste doel is onze klanten gelukkig maken en dat lukt ons vaak ook, lees zelf wat onze klanten over ons zeggen. Daarnaast is Jonker BV aangesloten bij Techniek Nederland en gecertificeerd. Uw waarborg voor kwaliteit!

Wij willen u graag helpen met uw badkamer verwarmen. In onze showroom kunt u op afspraak een indruk opdoen. Dan kunt u ook uw wensen met ons bespreken. Daar nemen we graag de tijd voor. We kunnen vervolgens een opname bij u thuis doen.

Vervolgens kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u opstellen waarmee u een weloverwogen keuze kunt maken. Wilt u uw badkamer verwarmen met onze hulp, neem dan contact met ons op of bekijk onze website!